wheelsreinvented logo

 

 

Met onze velomobiles kun je duidelijk sneller bewegen dan met een gewone trike. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor het afleggen van grotere afstanden. Ook bij tegenwind wordt men veel minder afgeremd. Door de bijzonder goede aerodynamica van de overkapping, die in een lange punt uitloopt (waterdruppelvorm), is er veel minder luchtweerstand. Bij zijwind onstaat zelfs een soort ‘zeil-effect’ dat meehelpt bij de voortstuwing. Dankzij de redelijk korte draaicirkel van 4,8 meter zijn de velomobiles ook geschikt voor in de stad. Daardoor optimaal voor woon-werk verkeer, en ook voor de vakantie. Evenals de trikes zijn onze velomobiles zeer goed uit te breiden met een elektrische hulpaandrijving zoals de krachtige BionX.

Wheels Reinvented is de officiële Nederlandse importeur en dealer van de Leitra en Thunderstorm velomobiles.

Leitra staat voor ‘Leichter individueller Transport’. De Deen Carl Georg Rassmussen, een voormalig leider van een technisch onderzoek bureau, stromingsleertechnicus en sportvlieger, ontwikkelde na de tweede oliecrisis het concept van de Leitra. Thomas Seide, van Bike Revolution in Oostenrijk, nam in 2008 de productie en doorontwikkeling van de Leitra over en levert tegenwoordig de nieuwe Leitra Avancee. De Steintrike Thunderstorm velomobile is een combinatie van de Leitra overkapping en de Mad Max Evo trike. De sterke punten van beide worden hier gecombineerd. Dat levert een mooi gestroomlijnde en volgeveerde velomobiel met een bijzonder kleine draaicirkel. De Thunderstorm is daarentegen wel weer wat zwaarder. Het is maar wat u zelf belangrijker vindt, een persoonlijke keuze.

Nog even een aantal voordelen van onze velomobiles. Voor het eenvoudig in- en uitstappen kan de gehele voor/bovenkant naar voren opengeklapt worden, waardoor er geen acrobatische toeren nodig zijn, zoals dat bij andere velomobiles wel eens het geval is. In tegenstelling tot andere velomobiles is het glasoppervlak klein gehouden, zodat men ook in de zomer zonder al te veel hitte kan fietsen. De overkapping heeft ook verstelbare luchtopeningen. Vanuit een opening in de neus loopt ventilatielucht door een kanaal naar de ruit, waardoor deze ook bij vochtig weer niet beslaat. Zelfs ’s nachts, bij stromende regen en tegemoetkomende auto’s heeft men dankzij de dichtbijstaande geharde voorruit met ruitenwisser een goed zicht op de weg. Het zicht rondom is eveneens prima, zonder hinderlijke onderbrekingen. Daar waar het zijzicht ophoudt, begint het ruime zicht in de bolle spiegel, zodat er geen dode hoek is. Onder- en achterin het voertuig bevinden zich bergplaatsen, die samen een volume van zeker 100 liter kofferruimte geven. Ideaal voor het meenemen van allerlei werkspullen, bagage en boodschappen.

Voor technische specificaties en foto's, zie Leitra en Thunderstorm.