wheelsreinvented logo

 

 

Prijslijst en Bestelformulier Steintrikes PDF

Prijslijst en Bestelformulier Steintrikes EXCEL

Algemene Voorwaarden:

Aan de gegevens op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Producten, prijzen, afbeeldingen en beschrijvingen kunnen afwijken.
De informatie op deze site kan op elk moment veranderd of geactualiseerd worden.

Een lijst met algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Wheels Reinvented biedt geen verhuur van ligfietsen meer aan.

© 2007 WheelsReinvented

Net als iedere andere fietsenhandel kunnen wij u ook een fiets leveren voor de fietsregeling van de Belastingdienst, op het web ook wel gepresenteerd als fietsplan. Middels deze overheidsregeling mag een werknemer die aan bepaalde voorwaarden voldoet één keer in de drie jaar een fiets aanschaffen waarvan een bedrag van maximaal € 749,00 onder de regeling valt. Het aanschafbedrag wordt verrekend met uw brutoloon zodat u hierover geen loonbelasting betaalt. Ook mag de werkgever u voor € 82,00 per jaar aan bepaalde accessoires onbelast vergoeden, en zelfs een fietsverzekering valt onder deze regeling. Hierin zit voor u een stukje fiscaal voordeel.
Informeer altijd vooraf bij uw werkgever!

Let op: De fietsregeling van de Belastingdienst is gewoon een loonbelastingmaatregel die door de loonadministratie van uw werkgever moet worden uitgevoerd. Daar hoeft echt geen hele papierwinkel tussen te zitten. Wheels Reinvented is dus bewust niet aangesloten bij commerciele tussenorganisaties als Nationale Fiets Projecten (NFP) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), die net doen alsof deze belastingmaatregel alleen via hen toegankelijk zou zijn en daarvoor ook nog eens de fietsenhandelaar, en u als klant uiteindelijk dus, 15 % van 749 in rekening brengen. Bestelt u via dergelijke onnodige tussenorganisaties dan bent u dus direct al 112,35 euro van uw belastingvoordeel kwijt. Bovendien steken deze tussen organisaties via hun fietsbonnen ook nog eens 10 % van het accessoiresbedrag van 82 in hun eigen zak. Helemaal nergens voor nodig.

Dergelijke commerciële tussenpersonen, zoals bijvoorbeeld dus NFP of BFN, hebben een formulierencircuit gecreëerd tussen u als klant/werkgever en de fietsregeling van de Belastingdienst, welke papierwinkel zij vervolgens voor u afhandelen. Voor een grote werkgever is het wellicht handig om van een dergelijke commerciële tussenorganisatie gebruik te maken, het merkwaardige is echter dat de kosten niet door de werkgever zelf worden betaald maar bij de fietsenhandelaar in rekening worden gebracht. Voor hun service aan de werkgever moeten wij als fietsenwinkel aan NFP/BFN 15 % van 749 = 112,35 euro afdragen. Bovendien beperken deze organisaties uw vrije keuze omdat ze alleen zaken doen met bij hen aangesloten fietsendealers. De toegevoegde waarde van deze organisaties begrijpen wij niet, dus zijn wij niet aangesloten.

Neemt niet weg dat u in overleg met uw werkgever gewoon bij ons een fiets voor het fietsplan kunt aanschaffen. Wij gaan niet in zee met Nationale Fiets Projecten (NFP) of Bedrijfsfietsen Nederland (BFN, of een dergelijke tussenpersoon. Maar samen met u en uw werkgever bekijken we dan wat de handigste betaalwijze is. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. U koopt en betaalt de trike zelf en u dient de factuur vervolgens bij de loonadministratie van uw werkgever in. De werkgever betaalt aan u € 749 van uw aankoopbedrag uit (dat is het maximumbedrag dat onder de regeling valt). Vervolgens wordt dit bedrag door de werkgever, eventueel in termijnen, op uw brutoloon in mindering gebracht.
  2. U bestelt de trike en u zorgt zelf voor de aanbetaling. Voordat de trike geleverd wordt, krijgt u van ons twee facturen: een voor uw werkgever van € 749 en een tweede factuur voor het restbedrag dat u ons dan nog verschuldigd bent. Als de gehele betaling van de trike bij ons binnen is, kunt u de trike komen ophalen. Vervolgens kunt u met uw werkgever zelf weer afspraken maken in hoeveel termijnen het bedrag van € 749 op uw brutoloon zal worden ingehouden.

U kunt de hele fietsregeling nalezen in artikel 20.7 van het Handboek Loonheffingen 2012 van de Belastingdienst, via de volgende link.